Schoolstraat 17a • 0575 518662     

ASSORTIMENT

Wereldwinkel-Eefde-kopje-woon

Werelds tintje

Ons ruime woonassortiment heeft de warme uitstraling van verre culturen. We verkopen diverse gebruiksvoorwerpen en kunstwerkjes in allerlei formaten. Van authentieke schaaltjes en mandjes tot realistische miniaturen van gerecycled blik. Genoeg om jouw huis een werelds tintje te geven met een van deze eerlijk verkregen producten. Ons assortiment wisselt regelmatig en we hebben voor elke smaak en beurs een origineel en vaak handgemaakt werelds cadeau.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-tuin

Meer voor buiten

Keramische bloempotten, originele  vogelvoer ornamenten en vrolijke vogeltjes van hout, allemaal eerlijke handgemaakte producten. Zomaar een greep uit ons unieke ‘buiten’ assortiment. In onze winkel vind je nog veel meer eerlijke producten voor in de tuin of op het balkon.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-hout

hout, glas en keramiek

In onze winkel vind je een gevarieerd aanbod van artikelen uit verre culturen van hout, glas of keramiek. Handgeschilderd en met zorg gemaakt volgens het fairtrade principe.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-eten

Smakelijke maaltijd

Ons gevarieerde assortiment levensmiddelen bestaat uit  producten voor broodbeleg en maaltijd ingrediënten als sausen, pasta en rijst, chutneys en nog veel meer. Allemaal uitgelezen producten voor een smakelijke maaltijd uit verre culturen. In de fairtrade kookboeken staan heerlijke gerechten uit alle windstreken. Daarnaast verkopen we sapjes, thee en koffie in diverse smaakvariaties. Natuurlijk ontbreken de repen van de wereldberoemde Tony Chocolony chocoladen niet. Allemaal de moeite waard om te proeven.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-tafel

Werelds tafelen

Een mooie sfeervolle eettafel verhoogt de smaakbeleving van je maaltijd. Wij hebben prachtige borden, onderzetters en sla couverts van acaciahout en onze Tajine ’s uit Marokko misstaan op geen enkele wereldse tafel. Eerlijk en werelds tafelen is voor iedereen weggelegd.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-glas

versier uw huis

In onze winkel vind je een uitgebreid assortiment van handgeschilderd aardewerk uit Tunesië,  handgeblazen glazen en karaffen uit Vietnam.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-tas

Unieke exemplaren

Sjaals zijn niet meer weg te denken in het huidige modebeeld. Bij ons vind je ze in verschillende materialen en voor verschillende gelegenheden. Een sjaal voor warmte van katoen of wol of als sieraad van bijvoorbeeld zijde. De sjaals zijn in uiteenlopende kleuren en  motieven verkrijgbaar.
Onze tassen zijn gemaakt van diverse gebruikte materialen, handgemaakt dus uniek en bijzonder. Kom gerust langs om te kijken en passen.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-mode

Voor iedere beurs

Op zoek naar een mooi artikel uit een van de landen van Zuid Amerika dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben diverse artikelen, voor een grote en kleine beurs waaronder dromenvangers. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf 5.95 euro. Onze dromenvangers zijn gemaakt in Pondicherry, India. De dromenvanger is een ring met in het midden een web achtig geweven patroon. De goede dromen gaan door het web in het hoofd van degene die slaapt, terwijl de slechte dromen verstrikt raken in het web. Hier lossen ze op in het eerste daglicht.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-sierraden
WWSite.Mode3.Sieraden_3

Ambachtelijk en uniek

Laat je je graag inspireren door symbolen en motieven uit andere delen van de wereld of draag je een sieraad gewoon omdat het mooi is? Laat je inspireren door ons aanbod van ambachtelijke unieke sieraden die gemaakt zijn volgens eeuwenoude tradities en technieken.. Een leuk en eerlijk cadeau voor jezelf of om weg te geven.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-oosters

Geef ‘geluk’

De Boeddha is rond 563 vóór Christus geboren in Lumbini, in het zuiden van Nepal. Op twintigjarige leeftijd, na 49 dagen van diepe meditatie, bereikte hij verlichting en reisde daarna 45 jaar rond om de Boeddhistische leer te verspreiden. Er zijn veel afbeeldingen van de Boeddha. Vijf zijn de belangrijkste, ze hebben te maken met de posities van de handen en zijn genoemd naar de vier windrichtingen en het centrum. Kom eens kijken in onze winkel naar de verschillende soorten: Geef je een boeddha aan een geliefd iemand dan geef je geluk.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-licht

Zuiver de atmosfeer

Wierook wordt al duizenden jaren gebruikt om de lucht en de atmosfeer te zuiveren. Het ruikt niet alleen lekker maar  beschermt ook tegen negatieve vibraties en verbetert de sfeer in het algemeen. Wij verkopen wierook met verschillende geuren. Sommige geuren maken blij (lotus) of actief (musk) andere geuren werken juist rustgevend (sandelhout of lavendel). Kom en zoek een leuke match met wierookhouders. Wij maken er een mooie cadeauverpakking van.

Wereldwinkel-Eefde-kopje-pakketjes

Inspireren

Fairtrade geschenken voor een relatie, verjaardag, jubileum, ziekenbezoek of gewoon zomaar! Wij maken voor jou ieder gewenst pakket op maat. Laat je inspireren door ons veelzijdige aanbod van food en non-food producten. Stel je eigen pakket samen of laat het aan onze creativiteit over. In overleg is alles mogelijk.