Schoolstraat 17a • 0575 518662     

Fairtrade Week 24 oktober t/m 1 november 35% korting op Swazi Candles!

zaterdag 17 oktober 2020

Veel producenten van eerlijke producten hebben het zwaar door corona. Eén van deze producenten is Swazi Candles. Het bedrijf in Swaziland (of eSwatini) was voor ongeveer 75% van hun verkoop afhankelijk van toeristen en bezoekers, 25% werd geëxporteerd. Door corona is het toerisme naar Zuidelijk Afrika van de ene op de andere dag stil komen te liggen. Dit heeft dramatische gevolgen. Ook de export ligt deels stil. Er stond een grote reeds geproduceerde bestelling voor USA klaar voor verzending. Door corona is de order afgezegd en zal niet aangekocht worden. Dramatisch,  want er is was ook geen aanbetaling gedaan.

Swazi Candles maakt unieke kaarsen in Swaziland
De fabriek van de producent Swazi Candles staat in de Malkerns vallei. Tony Marshak heeft in 1982 het initiatief genomen om deze fabriek op te richten, en een uniek procedé ontwikkeld om de karakteristieke, mooi gekleurde en vormgegeven kaarsen te maken. In de fabricage van de kaarsen werken 45 werknemers.
Swazi Candles probeert het fabrieksterrein te verkopen om zo op kleinere schaal door te starten. Als dat lukt zullen ze nog van veel personeel met een lange staat van dienst afscheid moeten nemen. Gone Arty, de importeur in Nederland,  heeft daarom extra ingekocht om in ieder geval te helpen een deel van de operaties draaiende te houden.

Help je mee de mooie Swazi Candles te kunnen behouden?

Speciaal ter ondersteuning aan Swazi Candles geeft de 35-jarige Wereldwinkel Eefde 35% korting op de Swasi kaarsen tijdens de Fairtrade Week.  Wij hebben een beperkte voorraad, dus op=op.

Activiteiten

Activiteiten

  • De Wereldwinkel neemt regelmatig deel aan lokale evenementen, zodra de data bekend zijn zie je ze hier.